Resepi Rendang Kari Ayam

0 Comments

Mendapat banyak perkongsian di media sosial Resepi rendang kari ayam. Resepi Rendang Ayam resepi yang diadaptasi dari Chef Wan Anda follow sahaja langkah demi langkah seperti yang dikongsikan.

Resepi Rendang Ayam Utara So Delicious Resepi Mamak Middle Eastern Recipes Avocado Egg Salad Delicious
Resepi Rendang Ayam Utara So Delicious Resepi Mamak Middle Eastern Recipes Avocado Egg Salad Delicious Rasa rendang masih tak lari jauh Syoknya kalau dapat makan bersama nasi roti jala ataupun roti.

Rasa ayam kari yang sedap mestilah pekat tidak muak untuk dimakan dan yang paling pentingnya rasa sedap Resepi rendang kari ayam Ayam 12 ekor potong kecik2 lagi cepat masak Sebijik Kentang yang agak besar kalau kecik letak ler 2 bijik 1 bijik bawang besar bleh pakai 6 bijik bwk kecik tapi sebab aku malas potong nanti pedih mata jadi tukar bwg besar 4 ulas bawang putih.

Resepi ini adalah resepi yang bagi Madam mempunyai nilai sentimentalnya yang tersendiri 1 ekor ayam saiz besar 1 senduk cili kisar 1 mangkuk besar santan pekat 12 mangkuk kecil ais asam jawa 3 sudu besar kerisik 2 helai daun kunyit 2 helai daun limau purut garam dan gula secukup rasa 1 mangkuk besar minyak untuk menumis Bahan-bahan untuk rempah tumis Kalau nak tau boleh tengok resepi kat bawah.

Ni resepi mak mertua saya Masukkan asam keping 142 Resepi kari ayam bonda ni adalah salah satu resepi kari ayam yang istimewa bagi kami kerana itu buatan dari bonda kami.

Katanya resepi Rendang Ayam yang disediakan ini adalah sangat murah malah menurutnya orang yang tak pernah memasak seumur hidup pun boleh cuba buat ikut resepi ni Masak rendang mengambil masa yang sangat sangat lama confirm ayam yang kita masak akan hancur Panaskan minyak di dalam kuali dan masukkan bahan kisar tadiTumis pes rendang sehingga pecah minyak dan sedikit.


Leave a Reply

Your email address will not be published.